Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria – Related are  1,000+ Nigerian Current Affairs Past Questions and Answers for 2018 aptitude tests, FG approves New promotion policy in Federal Civil service, Confirmed Questions and Answers for Civil Service Promotion Exams, 2018/2019 Civil Service promotion Exams Based on Public Service Rules civil service promotion exam past questions, Nigeria civil service exam questions with answers, 2018/2019 Civil Service promotion Exams on Public Service Rules, and Nigeria civil service promotion exam questions with answers.  
Others are, Current Questions and Answers for Civil Service Promotion Exams, public service rules questions and answers, civil service rules on promotion, promotion examination question and civil service past questions and answers, civil service rule and regulation. civil service exam questions and answers 2015 2018/2019 Civil Service promotion Exams Based on Public Service Rules, Promotions in federal civil service: Stagnated directors grumble.

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

As a matter of fact, many civil servants are stagnated over several years for one reason or the other. One major reason is the inability to pass the promotion interviews/test/exams.  These are reasons why you should read through this post and thereby arm yourself for the forthcoming civil service promotions examinations. These questions are evergreen and so are not time bound.

FCSC Past Questions and Answers

1. Who was the first woman to buy a car?
Answers: Mrs. Efuroye Tinubu.
2. Who was the first woman to be a doctor?
Answers: Dr. Elizabeth Awoniyi  Abimbola
3. Who was the first woman to be a pilot?
Answers: Mrs. Chinyere Onyemucheya.
4. Who was the first woman to drive a car?
Answers: Mrs. Olufunmiloyo Ramsome Kuti
5.  Who was the first woman to be a Judge in Nigeria?
Answers: Mrs. Rosemary Ukeje.
6. Who was the first Nigerian to speak a foreign language?
Answers: Obi Esigie of Benin.
Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

7. Who is the youngest Governor to rule in Nigeria
Answers: Chukwuebuka is the youngest Governor to rule in Nigeria.
He ruled at the age of 16 in Lagos State after wining the competition set by the Governor’s wife in Lagos State students on the 6th June 2001.
8. Who was the youngest Judge in the whole world?
Answers: John Payton.
9. What is  the name of the oldest bride in the world?
Answers: Minnie Munro. She married at the age of 102 in point Clare, NSW, Australia.
10. What is the name of the oldest groom in the world?
Answers: Harry Stevens. He married 81-year-old Thelma Lucas at the Caravilla retirement Home at the age of 103.
11. Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macauly
12. What was the first political party in Nigeria?
Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)
13. Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhammadu Buhari
14. Who is the current vice president of Nigeria?
Answer: Yemi Osibajo
15. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength
16. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity
17. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil
18. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace
19. What does the green colour in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria
20. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
Answer: Six (6) geopolitical zones
21. What was the first capital city in Nigeria?
Answer: Calabar
22. What is the capital of Nigeria Now?
Answer: Abuja
23. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
Answer: Senator Ike Ekweremadu
24. What is the name of Nigerian senior national team in football?
Answer: Super Eagles
25. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
Answer: 1985, 1993, 2007, 2013
26. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?
Answer: Grace Alele Williams
27. Who gave Nigeria her name:

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

Answer: Flora Shaw
28. Who designed the Nigerian flag?
Answer: Michael Taiwo Akinkunmi
29. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
Answer: Bob Jensen
30. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti
31. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti
32. What is the first TV station in Nigeria?
Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959
33. When was Nigeria formed?
Answer: 1914
34. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State
35. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
Answer: Wole Soyinka
36. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?
Answer: Yakubu Dogara
37. What is the premier university in Nigeria?
Answer: University of Ibadan

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

Also Read the following:
38. Who is the minister for education in Nigeria?
Answer: Adamu Adamu
39. Who is the current chief justice of Nigeria?
Answer: Mahmoud Mohammed.
40. When did Nigeria have her independent?
Answer: 1st October 1960
41. When Nigeria did become a republic?
Answer: 1st October 1963
42. When was the first military coup carried out in Nigeria?
Answer: 1966
43. How many local Government do we have in Nigeria?
Answer: 774
44. Who is the first Nigerian president?
Answer: Dr Nnamdi Azikiwe
45. Who was Nigerian first executive president?
Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari
46. Who was the Nigerian first prime minister?
Answer: Abubakar Tafawa Balewa
47. What is the largest continent in the world?
Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent
48. What are the five Oceans in the world?
Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean
49. What is the full meaning of UNICEF?
Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund
50. Who is the current Senate President in Nigeria?
Answer: Senator Bukola Saraki
51. Which country’s flag is called the Union Jack?
Answer: Great Britain

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria

52. When did Nigeria became a Republic?
Answer: 1963
53. What is centenary?
Answer: 100 years
54. What is Nigeria?
Answer: Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.
55. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?
Answer: General Muhammadu Buhari

GET REGULAR UPDATES

If you have any issue to talk about, you can do that through the comment box.
You are advised to always come to this site, if possible through www.completefmc.com, for your updates. If you follow/like us on any of our social media you will be sure of your updates. Submit your email address on the follow by email tab on this page to ensure such regular updates too.

Federal Civil service Commission (FCSC) Promotion Exams Questions & Answers/Current general knowledge questions for aptitude test in Nigeria